Ojj… visst har denna text en igenkänningsfaktor!?! Lite att fundera på så här i början på året. Ett och annat förändras, men samtidigt finns det evigt sanna grundvalar. I allt detta ska vi förhålla oss i livets alla åldrar och skeenden.  Jodå… På något sätt kommer vi vidare 😉

/Eleonora Lahti, Blggansvarig

 

Ju äldre jag blir desto mindre tvärsäker blir jag över saker och ting. Jag tror att jag peakade kring arton. DÅ skulle ni ha ställt era livsfrågor till mig, det var en svartvit, solklar och enkel tid under frikyrkligt tak. Livet har en förmåga att grumla vissa vatten, medan andra pölar i det sumpland som är jag har blivit klarare när livets vatten svept förbi.

Som:

Tro som politisk grund – all tro, all politik – är helt meningslös och får en tydlig liklukt när grenarna på vederbörandes livsträd producerar motsatsen till frukter som kärlek, tålamod, godhet, ödmjukhet och självbehärskning.

Rasism och sexism är just detta, oavsett källa eller måltavla, aktiverad genom dyr kostym eller Röda Korset-inköpt Metallica-tischa.

Och om människan är skapad till Guds avbild så är rimligen varje människa det, även de som rimligen inte är det.

På allt detta är jag tvärsäker.

Urban Johnasson

Författare, Örnsköldsvik