Vad är evigheten? Kan vi omfamna den? Bara öppna och brustna kärl kan rymma denna hemlighet, även om vi inte förstår allt med vårta sinnen. 

Det kom ett mail till vår bloggsida  från Ö-viksbandet,  I Krukmakarens Hand.  Ny musik med urgamla sanningar. Vilken härlig enhet – för vår tid! Vi behöver Guds löften framför allt!

Och glöm inte bort att lyssna på vår musik och program i Sveriges Kristna Radio – dygnet runt!

Eleonora Lahti, Bloggansvarig

En fin sommardag i juni på väg från Örnsköldsvik till Norrfällsviken för en släktmiddag dök det där bibelordet upp som uppmuntrat så många gånger förut sedan konfirmationen i Moliden för 25 år sedan. Den så vackra gamla översättningen från 1917: “Allt har han gjort skönt för sin tid, ja, han har ock lagt evigheten i människornas hjärtan, dock så, att de icke förmå att till fullo, ifrån begynnelsen intill änden, fatta det verk som Gud har gjort.”
Predikaren 3:11
-“Kan vi inte skriva en låt på den bibeltexten?”
-“Jo, absolut!
Sagt och gjort. Strax innan resan på ca en timme var fullbordad så var låten skriven med både text och melodi, så när som på ett par fraser. Linda Lundin är egentligen målande konstnär och Niclas Lundin är upphovsperson som skrivit låtar till artister över hela världen, men det var Linda som så starkt hade fått texten till sig och som kände att de borde skriva en låt av den.
Linda berättar “Vi kände verkligen att texten kom till oss och Niclas trallade på några melodi-strofer som landade rätt direkt. Vi sjöng in den i all enkelhet i mobilen medan vi färdades i den vackra Höga kusten-miljön”.
Brustenhet. Ett ord som återkommit en längre tid till Niclas sedan han var på en mässa i Stockholm, “I brustna hjärtans samklang”, som leddes av prästen Ingmar Johansson och där Peter Hallström med band stod för musiken. “Det finns något oerhört vackert med det brustna, det sköra, och tanken på att Gud kan nå in i våra hjärtan som vi annars är ganska bra på att skydda från både människor och ibland också Gud.” menar Niclas.

“Vi funderade mycket på rätt namn för det band som vi börjat spela med under 2017 och plötsligt kom Linda att hamna i berättelsen i Bibeln om Krukmakaren i Jeremia 18: “…som le­ran i kruk­ma­ka­rens händer, så är ni i mi­na händer…” och var vi alla ganska snabbt överens om att bandets namn skulle bli “I Krukmakarens hand” eftersom det så perfekt sammanfattade den känsla jag haft kring brustenhet och hur mycket Gud älskar oss. Hur Gud kan använda det brustna och skapa någonting nytt av det som gått i bitar.”
Niclas fortsätter: “Under hösten 2018 så började inspelningen av “Evigheten” men det kom en del motstånd i processen så det blev liggande halvfärdigt under några månader. Men så i början av 2019 så var det som att Gud sa att det var dags att göra produktionen klar och göra låten tillgänglig. Som band har vi en levande konstellation som kan variera i viss mån från spelning till spelning. Vårt fokus har på senare tid gått till att spela utanför kyrkans väggar och vi har börjat spela på mindre hembygdsgårdar runt om i Örnsköldsvik genom någonting som vi kallar “Psalm & sångkväll” dit vi bjuder in människor som bor i nära anslutning till den aktuella bygdegården.”
Evigheten är den första låt “I Krukmakarens hand” spelar in tillsammans och de släpper den helt utan distribution i ryggen. Förhoppningsvis kommer det fler releaser i framtiden!
Här är en länk där man kan klicka sig vidare till valfri musiktjänst: https://ikrukmakarenshand.lnk.to/wjgJB
“Evigheten”
Text & musik: Niclas & Linda Lundin
Medverkande:
Inger Österlund​: sång
Lars Österlund​: bas
Jerker Hubbe Bergman​: trummor
Mattias Bodin​: elgitarr
Göran Johnson​: piano
Frank Ådahl​: keyboard
Niclas Lundin: sång, akustisk gitarr, programmering
Originalmålning till omslaget: Linda Lundin
Producerad, mixad och mastrad av Niclas Lundin