USA politik, Me Too, valet i Sverige, RFSU och MOMO-spelet, hon hinner med mycket, Anette Anders, i vår blogg denna vecka. Och mycket finns att fundera på och analysera! Kanske även något att dela vidare på sociala medier? Välkommen att läsa!

Eleonora Lahti, bloggansvarig

“Stoppa världen – jag vill hoppa av!” Det var namnet på en musikal  som gick i Sverige för några decennier sedan med Jan Malmsjö i huvudrollen.

 

Ungefär så känner jag det. Vare sig jag sitter och lyssnar till ljuvligt fågelkvitter i stugan i Sverige medan jag dricker morgonkaffe. Eller om jag sitter på uteplatsen i Florida och lyssnar på fågelsången på morgonen. I de stunderna kan man inte tro att så mycket ondska och orolighet existerar i världen!

Har vi någonsin i modern tid upplevt sådana motsättningar ? I USA är det betalda uppror vid evenemang som republikaner eller presidenten anordnar. Man gapar och skriker och stör. Just nu vill man med ALLA medel och fula trick stoppa den konservative domaren Kavanaugh som blivit nominerad till Supreme Court där man sitter som domare på livstid. Politiker bär sig så dumt åt så man skäms bara genom att titta på.  Sluga, lömska och listiga är de. De har inga som helst skrupler och hyckleriet är vämjeligt. Mest gäller det just nu abortfrågan. Man är rädd för att det inte ska bli lika lätt att döda barn längre med denne domare i den högsta domstolen i USA. Det viktigaste är att kvinnan får råda över SIN kropp. Barnet har ju inget värde!

 

“Me Too” har gått på tok för långt och nu används det som ett vapen i politiken. Säg emot – och du är kvinnohatare!  Visst är det befogat i vissa fall – kanske många fall – men nu har det gått för långt och gränsar till det absurda. Vem som helst kan gå ut med vilken anklagelse som helst och media slaktar personen. Utan att först ens undersöka om det finns någon sanning över huvudtaget i anklagelserna. Även om det är 36 år sen och ingen kommer ihåg något  – allra minst offret. Som nu i det aktuella fallet Kavanaugh, som är anklagad av en kvinna för att ha ofredat henne sexuellt på ett party när de var i High School , alltså tonåringar. Damen vet inte var det ägde rum, tidpunkten eller hur hon kom hem, för hon var full. Det vittne hon angett, säger att han inte varit på partyt eller kände till det. Kavanaugh säger att han inte hört talas om det heller. 65 kvinnor från hans skoltid har skriftligen vittnat helt till hans fördel. Liksom 84 stycken kvinnor från hans tid i Vita Huset under Bush. Den som nu anklagar honom stöder sig på anteckningar från sin terapeut. Vad är DET för slags människa då? Man vet aldrig………..Det finns fall som jag känner till, där en kvinna deltagit i ett New Age retreat, fått “visioner” under eller efter terapi, och sedan kommer med fruktansvärda osanna anklagelser mot mycket närstående familjemedlemmar. Visionerna kan inte ha varit annat än demoniska.

 

Det fulaste är. att detta används i ett vedervärdigt politiskt spel just nu, där man inte bryr sig ett dugg om människorna som är inblandade. Varken offret eller den anklagade. Framförallt inte hans familj. Jag har just sett en intervju med Kavanaugh och hans fru och de verkade mycket plågade. De förstod att den här processen skulle bli svår, men kunde inte föreställa sig något dylikt. Jag tycker fruktansvärt synd om dem. Det värsta är, att vi kanske aldrig får bevis på vad som är sant. Vi får veta mer på torsdag, när båda parter  ska vittna. Är det sant, är han klart olämplig som domare. Men det borde i så fall redan ha kommit fram något negativt om hans karaktär i FBIs 6 bakgrundskontroller. Hur ska man kunna bevisa något efter 36 år ? Han var 17 år gammal när detta skulle ha utspelat sig. I intervjun får man intryck av en fin och otroligt skicklig yrkesmänniska, vars hela karriär och rykte nu står på spel och vars familj får lida. Men det spelar väl ingen roll – han är ju man!

 

Det kan inte vara lätt att vara man 2018. “Innocent until proven guilty” gills inte längre. Lösa anklagelser utan bevis eller uppbackning tas som sanning och domen faller. Både mannen och hans familj riskerar i det här fallet att få sina liv förstörda innan något bevisats. I Sverige begick en känd chef självmord efter att ha blivit anklagad och uthängd i media. Efteråt kom flera från jobbet fram och berättade hur bra han var. Så dags då! De skulle ha sagt något tidigare – innan han dog. Vem är härnäst?

 

Jag börjar tycka synd om karlar. Snart vågar de väl inte öppna munnen när en kvinna är i närheten. Det finns de som tror att den här rörelsen kan slå tillbaka så att man helt enkelt inte vågar  anställa kvinnor. Risken att bli anklagad för något kanske inte är värd att ta?

 

Nu läser vi också om valet i Sverige. Om hur det tredje största partiet är bojkottat. Hur man konstant smutskastar och vägrar samarbeta. Trots att man i sitt eget partis bakgrund har en hel del att förklara! Ledaren har mobbats i media. Men samtidigt ser det ut som om de andra partierna har tagit deras politik, fast man har skrikit “rasister” om dem i flera år. Man verkar har tagit deras uppfattningar bit för bit, med största sannolikhet för att vinna över röster. Samtidigt som man bojkottar, talar alla partiledare med patos om “alla människors lika värde”. Men det gäller tydligen inte för alla.  Det kanske är dags att börja leva som man lär?

 

Jag läste nyss om hur RFSU hjärntvättar elever i de svenska skolorna. Bl.a. ska de ta reda på hur könsorganen smakar. Dessa nämns med namn vi aldrig fick yttra. För det var fula ord. Nu är det helt naturligt. Jag läste om hur man på dagis lär 4 åringar att det är okej med homo, könsbyte och trans sexualitet. Lär dem, alltså! De blir naturligtvis påverkade. Medan man inte får be en bön till Gud – inte ens på skolavslutningen i kyrkan i vissa fall.  Det här är ren hjärntvätt. Hur ska samhället se ut om några år? Hur kommer familjebilden att se ut? Är det någon ledare i kyrkorna som överhuvudtaget har protesterat? Är det någon som vågar?

 

Varför har vi sådana otroliga motsättningar? Här i USA har vi  demokrater och yttersta vänstern som är mycket högljudda. Bråkar, ställer till uppror, demonstrationer där kvinnor skriker och gapar ( inte särskilt kvinnligt, förresten!). Man hatar och kränker– inte minst på Hollywoods offentliga  galor. Man skjuter, och ofta heter det att förövaren “hört röster” som sa till honom eller henne att döda. Det kallas psykiskt sjuk. Jag kallar det besatt av demoner.

 

Det skjuts en hel del i Sverige också numera. Så var det inte förr. Bara några kilometer från vår plats med fågelsång skjuter man ihjäl varandra. Eller bränner bilar. Eller gör inbrott. Eller begår våldtäkt. Gruppvåldtäkter verkar vara populära.

 

Det är vanligt – speciellt i svensk media – att skylla motsättningarna och polariseringen i USA på Trump. Vem ska man skylla på i Sverige?  

 

Det finns ett  spel på internet kallat “MOMO” som uppmanar till självdestruktiva handlingar, grymhet mot djur, utmanar till självmord.  En 12 åring och en 16 åring har begått självmord på grund av detta. Barnen skräms till att fortsätta spela. Det har nu också kommit till Sverige. Fler liknande spel lär finnas. Föräldrar kanske inte är vakna över vad deras barn håller på med. Eller de kanske inte bryr sig – håller inte koll. Det verkar så oskyldigt. Men detta är rent sataniskt och förödande.

 

Tecknar jag en mörk bild? Kanske det. Jag tror att vi går mot den sista tiden innan Jesus kommer tillbaka. Ja , jag vet – det har vi hört i årtionden! Men då är vi alltså närmare nu än vi varit tidigare! Världen är i den ondes våld tillsvidare – även om Gud har kontroll över det hela.

 

Matt. 10-12 : “ Då skall många komma på fall och ange varandra och hata varandra. Många falska profeter skall framträda och bedra många. Genom att laglösheten tilltar kommer kärleken att kallna hos de flesta. Men den som håller ut intill slutet skall bli räddad. Och budskapet om riket skall förkunnas i hela världen och bli till ett vittnesbörd för alla folk. Sedan skall slutet komma”

 

Jag upplever att det inte bara är en fråga om politik numera, utan en global, andlig kamp. Den är tuff !  Därför uppmanar Jesus oss i Mark. 13:32-37 att hålla oss vakna! Vi vet inte när tiden är inne. Vi får inte sova! Vi får inte anamma världens synsätt, bara för att passa in och inte stöta oss. Vi har fått Den Helige Anden som hjälpare och det kanske är dags att börja ösa ur den källan lite mer så att vi får den kraft vi behöver?

Ef. 6:12 -13: “ Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna. Ta därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och stå upprätt när ni fullgjort allt”

 

Upp. 3:11: “ Jag kommer snart. Håll fast det du har, så att ingen tar din krona.”

 

I stället för att hoppa av världen, väntar jag tills dagen är inne då Jesus kommer tillbaka. Jag vill vara med i hopen som rycks upp Honom till mötes på skyn!

Anette Anders

Florida