Antikrists anda griper omkring sig… Kanske man skulle kunna sammanfatta Anette Anders artikel med dessa ord. Det är inte bara i USA, vars horisont hon skriver utifrån, som ett och annat tornar upp sig, utan även Sverige är drabbat. Läs och begrunda denna starka text. ”Ingenting är längre som förut…” 🎵

Eleonora Lahti, Bloggansvarig

På sistone har jag förvånats över hur vuxna människor i offentlig ställlning bär sig åt. Politiska ledare vars uppgift är att se till folkets bästa och inte till sin egen karriär i första hand. Folkvalda, för att göra ett jobb som förbättrar situationen för människor. Men de är helt upptagna med att göra livet surt för den som har makten, sabotera och förstöra. Allt för egen politisk vinning och utan att bry sig om konsekvenserna.

Man pratar helt enkelt inte med  motparten. Som tjuriga småbarn viker man inte en tum. Fast man tidigare har gått med på exakt samma sak som nu föreslås – och mer – hatar man nu motparten så mycket att man låtsas ha ändrat inställning. Bara för att få bort honom. Presidenten alltså. Maktkamp – och hatet mot personen styr. Hur mycket kan hatet förblinda?

Media viglar upp ytterligare och håller sig inte till sanningen. Yttrandefriheten och tryckfriheten utnyttjas till max.  Kristna förlöjligas och blir attackerade. Särskilt om de sitter i regeringen. S.k. komedi shower på tv gör narr av Jesus och de som tror på honom. Fin humor, har nu ändrats till hädelse, hån, spe och politiska brandtal. Det ska få folk att skratta. Och det gör de, för det finns otroligt nog sådana som tycker detta är hejdlöst roligt och jublar. Motsättningarna tycks skära genom vänskapsband och familjer.

Jesu ord i Matt 10: 34 -39 kommer till mig. Det här ordet kanske kan vara lite svårt att förstå. Men i botten i vårt sekulära samhälle ligger en agenda som går emot kristna värderingar. Antikrists anda griper omkring sig som en cancer. En smygande sådan. Vi som är kristna behöver vara vakna, så att vi inte dras med successivt.

34. Tro inte att jag har kommit för att skapa fred på jorden. Jag har inte kommit med fred utan med svärd. 35.  Jag har kommit för att skilja en son från sin far, en dotter från sin mor och en sonhustru från sin svärmor, 36. och en man får sina egna till fiender. 37. Den som älskar sin far eller mor mer än mig är mig inte värdig, och den som älskar sin son eller dotter mer än mig är mig inte värdig. 38.  Den som inte tar sitt kors och följer mig är mig inte värdig. 39.Den som finner sitt liv skall mista det, och den som mister sitt liv för min skull skall finna det. (Svenska Folkbibeln)

Tydligen är detta inte bara ett amerikanskt fenomen. Det verkar vara en epidemi bland politiker.  Även vanligtvis beskedliga svenskar verkar ha drabbats av totalt stillestånd i hjärnan orsakat av fördomar, hat och förakt för motparten. Man pratar inte alls, mobbar och envisas med att ge den andre både det ena och det andra epitetet som skulle kunna klistras på dem själva om man tittade bakåt i historien. Man bryr sig inte om fakta, vill inte lyssna, utan sprider giftig information till allmänheten, som blir hjärntvättad.

Märk väl, att det jag skriver här inte är partipolitiskt. Jag vill inte att det ska vara politiskt alls. Jag undrar bara vart vi är på väg med alla dessa motsättningar som inte har några gänser längre. Men om vi ska vara ärliga så spelar ju politiken en stor roll för vår existens.

Ilskna demonstrationer på gatorna. Kvinnor som skriker och gapar om rätten att bestämma över sin kropp. En dålig förevändning för ett i många fall bestialiskt mord. För egentligen gäller det ju i stället rätten att få döda ett barn! Demokraterna i New York jublade när den nya abortlagen nyligen skrevs under av Cuomo. Som fått draghjälp av Hillary Clinton.  HUR kan man jubla över detta? Vad är det för barbarer som vill tillåta aborter ända upp till födelsedagen? Vi pratar om aborter där man helt enkelt avlivar babyn i livmodern och tar ut den. I vissa fall bit för bit. Mord.

Men abortförespråkarna är ju livs levande själva! Tänk om DE hade blivit aborterade av sin mödrar? Hm……

Så det är bråkigt och högljutt därute. Har det någonsin i modern tid varit sådana motsättningar att positioner blir helt och totalt låsta? Vad beror det på? Var kommer allt hat ifrån?

Min – som jag hoppas ödmjuka uppfattning – är, att vi går med stormsteg mot den sista tiden. Jag ser stridigheternaoch hatet inte bara som ett politiskt spel, utan en andlig kamp mot antikrists anda. Efter att inte ha varit särskilt intresserad av politik, följer jag numera noga med vad som händer. Kristna får det svårare och svårare. Även i USA!  Som alltid ansetts vara ett kristet land, och borde vara det enligt vår konstitution som bygger på kristna principer.

Vi behöver förbereda oss på att förföljelse kommer i högre grad än förr. Vi lever i en kultur med många religioner och kristna kommer att få det tuffare. Man behöver nog inte vara profet för att konstatera det. Jag tror också att det är svårare i ett litet land. Allt kommer närmare, mer inpå en och man måste vara stark för att stå upp för sin övertygelse och sin livsåskådning. Man riskerar att få betala ett pris.

Hur klarar man av trycket? Hur orkar man med allt bråk man lyssnar på därute?  Om man måste betala ett pris – hur orkar man då? Vi har fått en Hjälpare – Den Helige Ande. Där finns en skatt. Det är en källa att ösa ur. En källa till förvandling, förnyelse, glädje, trygghet, visdom och framför allt – KRAFT!

Matt. 10:16 -20;

16. Se, jag sänder ut er som får mitt ibland vargar. Var därför listiga som ormar och oskyldiga som duvor.  17. Akta er för människorna. De skall utlämna er åt domstolar, och i sina synagogor skall de gissla er. 18. Och ni kommer att föras inför landshövdingar och kungar för min skull, för att vittna inför dem och hedningarna. 19. Men när man utlämnar er, så bekymra er inte för hur ni skall tala eller vad ni skall säga. Det kommer att ges åt er i den stunden ,20. och då är det inte ni som talar, utan er Faders Ande kommer att tala genom er.

Vi kan finna frid i en orolig värld.

Den gamla sången “Underbar frid” har tonat i mig i flera dagar sedan jag blev påmind om den genom vår vän Stig Sjöberg, som spelade den så fint på Facebook. Han spelar kornett. Det är en underbar sång – som balsam för själen och den sjunger och spelar vi själva Eric och jag, lite då och då:

Jag funnit en Frälsare mäktig och god

en Frälsare härlig och ren

försonad från synden igenom Hans blod

jag nu har förblivande frid

Underbar frid – underbar frid.

Frid som ej världen kan ge

När Han förde min själ ifrån mörker till ljus

Fick jag underbar, underbar frid.

Joh. 14:27;   

Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.

Anette Anders